Kveldstur på Kyststien Larkollen

Nok en gang tok vi turen på Kyststien på Larkollen, en utrolig flott runde som virkelig anbefales!

Riktig god kveld! Denne helgen har turen nok en gang gått til Larkollen, her har vi gått Kyststien en rute spm vi har gått mange ganger men som er en fantastisk runde å gå! Velger man å gå fra p-plassen på Larkollen camping og ned veien så kommer man først til Lille Café Larkollen. Her kan man unne seg en god lunsj, en pils eller en cola? Eller en annen brus, eller kaffe? I fjor var det også litt underholdning her, men om det fortsetter i år er jeg usikker på. Etter man har tatt en is eller en pust i bakken her så kan turen gå videre og inn på Kyststien. På begynnelsen står det et infoskilt med kart og litt historie på som man kan lese litt om både Larkollneset og Lille Danmark, eller Danmarksøya om man vil...

Stien fortsetter innover i skogen og etter cafen så kan man også parkere bilen her for å gå Kyststien eller gå på Danmarksstranda for å bade eller nyte sola! Danmarksstranda har en litt steinete vei for å komme ut i vannet, og her finnes det også en flåte man kan svømme ut til for å bade eller stupe fra... 

På stien kan man også nyte utsikten mot vannet og mot Danmarksøya, når det er lavvann sånn som på bildet under her, så kan man gå ut til øya og gå en runde rundt den. Jeg lover, den runden er kjempetopp og anbefales den også, utrolig koselig og fin runde. Eneste er at på øya er det steinete stier som man går på men det er verdt å ta seg en tur ut dit også! 

På Kyststien er det også skyttergraver etter krigen, disse er i full stand og man kan også gå oppi dem. Her var det mange nordmenn som kjempet kamper og gikk i når det var krig i 1940 årene i Norge, for her hadde man utsikt utover sjøen pluss man ikke ble så lett sett av båtene på vannet når man var i skyttergravene. Det finnes også skyttergraver ute på et sted som heter Teibern som også ligger her på Larkollen. Disse er også såpass i stand så man kan utforske de litt og klatre og gå litt i dem hvis man har lyst. Man kan også lese litt og se fler bilder ved å gå inn på Kystfort sine sider og lese mer. 

Man kan også se en oversiktsvideo på YouTube - Skyttergravene på Larkollen filmet av Åsmund Øygard.

Håper historien og litt info om Kyststien på Larkollen falt i smak og at bildene også falt i smak, ta gjerne turen ut dere også! Her får man fred og ro i kropp og sinn, og man får virkelig nyte et fantastisk område! Ønsker dere fortsatt en god Lørdagskveld! 

0

Skriv en ny kommentar