Denne her er gull verdt for byen vår

Vi var en tur på Cityscene i Fredrikstad i går kveld, for en scene og atmosfære det er på City!

Og for et fyrverkeri av et show vi var på! Vi var å så på noe som het Frederikprisen. Det var her det hele startet med min samboer for 7 år siden, jeg hadde blitt nominert for en pris der for fakkeltoget som jeg var med på å arrangere i 2011 i forbindelse med 22 juli. Vi hadde prata sammen en stund og vært litt ute sammen og etter denne kvelden valgte vi å bli kjærester, fantastisk ikke sant? :-) :-) Fra det ene til det andre, når man går inn på Google og søker opp Frederikprisen finner man ut at dette står på Facebooksidene til prisen:

13. januar er vi klare for Frederikprisen 2017. Dette er 27. gangen vi hedrer kultur og idrett .

Åtte priser skal deles ut i tillegg til at det gjøres stas på årets mesterskapsvinnere. Kveldens konferansierer er Pernille Heckman og Alexander Hermansen. Dette var skrevet ifjor mens i år stod det på City scene sine Facebooksider: 

Årets arrangement for å hedre byens idretts- og kulturaktører. Åtte priser og stipend deles ut. På scenen blant andre Magnus Grønneberg, Alexander Hermansen, Bjørn Halstensen m.fl. 

oznor_vividoznor_vivid

Bysten av Kong Frederik var på plass på sitt vanlige sted, æresprisvinneren får en liten versjon av bysten :-) 

Showet var i fjor utsolgt og det vil jeg også tro at det var i år også! Utdelingen ble arrangert for 28. gang i historien og de som står bak showet har fått kjørt det inn godt. Det har vært flere konferansierere som har ledet showet, blantannet Tor Andersen kjent fra P4, men de to siste årene har skuta blitt trygt loset av en folkelig, dyktig, artig og veldig flink og god Aleksander Hermansen.

oznor_vivid

Hermansen er nemlig kjent i Fredrikstad som altmulig mann, han er konferansier, artist, båteier, skriver sanger, driver å jobber med og eier Najaden som ligger på Isegran og han er også guide og er sist sett her på bloggen da jeg skrev om Donald og Donalds besøk i Fjærdrikstad! Og apropro, inne i showet fikk vi også besøk av Norges eneste Donaldtegner Arild Midthun. De to pratet sammen på scenen og Arild tegnet en Donald som kong Frederiks statue med brua og Gamlebyen i bakgrunn, og det gjorde han på null komma svitsj!! Tegningen ble overrukket til byens ordfører Jon-Ivar Nygaard! Fantastisk! 

oznor_vividoznor_vividoznor_vivid

Showet ble åpnet av et fantastisk åpningsshow fra Fredrikstadturn jentene som har gjort seg god bemerket ute i verden, de hadde et flott åpningsnumner og et flott opptreden også midt i mellom slagene mellom prisutdelingene. Bra jobba jenter!

oznor_vivid

dav_vivid

Så var det tid for litt ettertanke.... 

Etter at det hadde blitt delt ut noen priser, så har også Frederikprisen fått inn en egen bolk som kalles for Vi minnes... 

Her ble Øivind KingKong Johannessen nevnt med sang og bilder fra en aktiv karriere. Johannessen er kjent for Elvistolkninger og som Raymon - Hællæ, det er noe jeg lurer på... 

A! Choir fremførte Sommern er herlig i Fredrikstad og bildene rullet på skjermen i bakgrunn. Fantastisk! Her ble også forfatter Klaus Hagerup som sovnet inn før jul hedret også med bilder fra hans liv og Lisa Aisatos fremstilling av Hagerup i en virkelig flott tegnet versjon! Vi mintes også Tommy Tindlund og flere personer, det er flott gjort Frederikprisen! 

Etter minnestund fortsatte showet videre, det ble delt ut 6 priser og to stipender og de som ble hedret var blantannet Stian Staysman Thorbjørnsen som har ledet tvprogram og sunget over 100 konserter i året som gikk, Grace Bullen ble hedret i sin innsats som bryter og Patrick Ingvaldsen ble hedret for jobben han gjør med å få frem hvordan de narkomane har det blantannet, Fredrikstad cup fikk også en pris for jobben de gjør og også pisnolærer Wenche Tuman Johnsen ble hedret med hedersprisen! Her er det bare å gratulere samtlige prisvinnere og si at dere gjør en fantastisk jobb med å få frem Fredrikstad på kartet! 

GRATULERER! 

oznor_vivid

Vi fikk også se utdrag fra to show som kommer i Fredrikstad utover våren! Under her synger Magnus Grønneberg for oss, fantastisk artist med kjempefin stemme! 

rbt_vividoznor_vivid

Hedersprisvinner Wenche Tuman Johnsen over og Renate Gjerløw Larsen under her! 

oznor_vividoznor_vividoznor_vividrbt_vividoznor_vividoznor_vividoznor_vividoznor_vividoznor_vividoznor_vividoznor_vivid

Her kan man forøvrig høre Grønneberg og Gjærløw Larsen, god fornøyelse!

Da gjenstår det bare en ting og si, takk for et fantastisk show fra dere nok en gang Cityscene og kompani, dette var nok en gang et show fra øverste hylle og vi får håpe at Fredrikstad får fortsette å ha sin Frederikprisutdeling! Forøvrig vil jeg anbefale dere å gå innpå VisitFredrikstadogHvaler sine hjemmesider for å se mer om Fredrikstad og hva som skjer i byen vår.

Fortsatt god natt og riktig god Søndag videre! 

0

Skriv en ny kommentar